Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az elegancia ízlés kérdése

2008.02.04

Az elegancia ízlés kérdése

Megkértük sztárvendégünket, Simont, hogy segítsen eligazodni a stílusos öltözködés rejtelmeiben. A lényeg, hogy kerüljük a különc dolgokat, azaz mindenekfelett részesítsük előnyben a formát és a minőséget a feltűnéssel szemben.

Simon véleménye szerint itthon az elegáns férfi divat két táborra oszlik: sokan vannak, akik a "nagyon angol", understatment visszafogottságot részesítik előnyben, mások inkább a színesebb, olaszosabb "flamboyant" öltözködést kedvelik, míg ő a kettő közötti stílust preferálja.

Ennek tükrében üzleti tárgyaláshoz természetesen öltöny dukál, amely ízléstől függően lehet két- vagy háromrészes, a zakó két- vagy háromsoros. Ajánlottak a kozervatív színek: a szürke, a kék, a fekete alapon csíkos vagy kockás. Az ing legyen mindig hosszú újjú és frissen vasalt. Apró mintás vagy csíkos nyakkendővel sohasem foghatunk mellé - például egy Hermés-nyakkendő mindig kitűnően mutat. A klasszikus formájú félcipőből a fekete mindenhez illik, lehetőleg fűzős fazont válasszunk.

Egy nappali társasági eseményre szintén jó választás az öltöny, de megfelelő a blézer is. A klasszikus sötétkék, aranygombos zakó is jó szolgálatot tehet az alapruhatár részeként. Alkalomtól függően vehetünk hozzá szürke flanel nadrágot vagy pamut chinót és fehér inget. Élénk színű csíkos klubnyakkendő és mogyoróbarna amerikai papucscipő teszi teljessé ezt az összeállítást.

A sportos öltözet lényege a laza elegancia. Golfklubba - akár a sport, akár a parti apropóján - elengedhetetlen viselet a skót mintájú pulóver, amelyhez szép színű pikéinget és kényelmes, egyszínű nadrágot húzhatunk. A legtöbb ilyen jellegű eseményre biztos befutó egy jó szabású tweedzakó mondjuk kordnadrággal. Klasszikus darab a Tattersal-kockás ing is, ami általában krémszínű alapon három színkombinációjú kockás anyagból készül.

(Stílus és életmód)